Kategoriat
Yleinen

Urheiluvaatteet vapaa-ajalla ja arjessa

Nykyään katukuvassa näkyy paljon urheiluvaatteissa liikkuvia ihmisiä. Kaupungilla, ostoksilla ja kahvilla käydessä on hyväksyttävää käyttää urheiluvaatteita, niiden käyttö ei ole rajattu enää pelkästään lenkkipoluille tai kuntosaleille. Urheiluvaatteita on saatavilla erilaisissa väreissä, kuoseissa, malleissa ja erilaisilla teknisillä ominaisuuksilla, joten jokainen löytää varmasti omansa. Voisiko urheiluvaatteista olla muutakin
hyötyä arkipäivässä kuin mukavuus?

Markkinoille on tullut viime vuosina paljon erilaisia kompressiotuot-teita – erityisesti urheiluun. On erilaisia paitoja, housuja, säärystimiä ja sukkia. Urheilun ulkopuolelta tunnetuin kompressiotuote lienee lentosukat. Yhteistä kaikille tuotteille on niiden keholle muodostama kompressio eli paine. Paine saa aikaan monia etuja kuten verenkierron vilkas-tumisen, nopeamman palautumisen sekä veritulp-pariskin pienenemisen. Tutkimukset osoittavat, että hyödyllisimmillään kompressiotuotteet ovat alaraa-joissa, sillä esimerkiksi veritulppariski sekä krampit ovat pääasiassa alaraajojen ongelmia. 

Kompressiotuotteet

Kompressiohousut, -sukat ja -säärystimet vilkastuttavat verenkiertoa alaraajoissa, joka osaltaan ehkäisee veritulppien syntymistä sekä kramppeja. Vilkas verenkierto auttaa myös palautumaan no-peammin huolehtien happea väsyneille lihaksille nopeammin. Tätä ominaisuutta voidaan hyödyntää myös urheilun ulkopuolella eli sekä vapaa- että työajalla. Monet seisomatyötä tekevät kokevat saa-vansa helpotusta kompressiohousuista ja -sukista, sillä jalat eivät väsy yhtä paljon kuin ilman kompressiotuotteita. Pitkillä lento- ja automatkoilla sekä muuten pitkään istuttaessa voi vaivana olla turvotus-ta jaloissa sekä pahimmassa tapauksessa veritulppa. Näiden ehkäisyä voi kokeilla kompressiohousuilla.

 

kompressio-housut

Uusi innovaatio

Anitan uusi innovaatio on nimeltään Sport tights massage -urheiluhousut. Urheiluun suunnitellut housut on valmistettu hengittävästä kankaasta, joka siirtää kosteuden pois iholta. Näin ollen olo pysyy mukavana hikoilusta tai hellepäivästä huolimatta. Ainutlaatuiset kankaassa olevat kolmi-ulotteiset nystyrät hierovat lihaksia kevyesti ja mukavasti. Anitan kehittelemä vyötärönauha pitää housut ylhäällä ja estää niiden valumisen liikkumisen aikana ollen kuitenkin samaan aikaan sekä mukava että hengittävä. Haarakiilan suunnittelussa on otettu huomioon monenlaiset liikeradat, jolloin housut mukautuvat huomaamatta menoon. Clean cut -lahkeet ovat siistin näköiset ja saumattomat, jolloin lahkeen sauma ei pääse paina-maan. Kun muistaa päätellä sivusaumat muutamalla pistolla purkautumisen estämiseksi, on lahkeita mahdollista lyhentää leikkaamalla, kangas nimittäinei purkaudu.

Hierovat Sports tight massage housut

Sport tights massage -housut ovat hyvä valinta urheiluun, on kyse sitten kuntosalitreenistä, ratsastuksesta, juoksulenkistä tai vaikkapa laskettelusta. Housut pysyvät mukana eivätkä paina tai valu ja tarjo-avat hierovien nystyröiden lisäksi kevyen kompression tuomat edut. Nimestään huolimatta housujen käyttöä ei tarvitse rajoittaa pelkästään treeneihin, vaan niitä voi käyttää myös matkustaessa, hameen alla legginsseinä tai helpottamassa seisomatyöläisen työpäivää.