Kategoriat
Yleinen

Mey – laatu on neulottu jokaiseen lankaan

Mey on saksalainen tuotemerkki, joka valmistaa sekä naisten, että miesten alusvaatteita ja yö- ja oloasuja. Mey on perheyritys, joka on perustettu vuonna 1928. Yrityksen historia ylettyy jo yli 90 vuoden päähän ja se onkin naisen alusvaatteiden johtava brändi Saksassa. Vuonna 2018 Saksan tekstiilialan katto organisaatio TextilWirtschaft palkitsi Meyn parhaana alusasu sekä yö ja oloasu brändinä.

mey-aluspaidat

Jos et kehitä, et kehity

Alusasut valmistetaan kestävällä tavalla ja ympäristöä ja ekologisia kestäviä tapoja kunnioittaen. Mukavat aluspaidat, yöpaidat ja pitkikset valmistetaan parhaista materiaaleista, kuten puuvilla, silkkivilla, viskoosi ja mikromodaali. 85% käytetyista materiaaleista valmistetaan tehtailla Saksassa. Yritys asettaa suuren arvon kestävälle kehitykselle ja se näkyy mm. ekologisessa tuotannossa ja optimaalisissa työolosuhteissa.

Mey käyttää tuotannossaan laadukkaita ”state of art” -koneita, joilla saadaan erittäin tarkka leikkuu- ja neulontajälki. Tiheät neulokset tuotteiden saumoissa antavat tuotteille elastisuutta, joustavuutta ja tietysti erinomaista istuvuutta. Upea viimeistely ja laadukkaat materiaalit tuntuvatkin tuotteiden käytössä: pehmeys, silkkisyys, sileys ja mukavuus.

mey-ompelukone
”State of art” neulontakone

Mey on ansainnut palkintoja ja sertifikaatteja, josta kiitos kuuluu laadukkaille tuotteille ja ekologisuudelle. Kaikissa tuotteissa on Bluesign®-sertifikaatti, joka tarkoittaa, että ne ovat valmistettu puhtaasti huomioiden ympäristöä ja ekologista jalanjälkeä.

Mey, laatua materiaaleista

Kaikki kankaat valmistetaan heidän omassa tehtaassa Albstadtissa. Siellä sijaitsee myös yhtiön pääkonttori. 80% kankaista, noin 50 tonnia kuukaudessa, valmistetaan uusinta teknologiaa hyödyntävillä neulekoneilla. Hienoimmalla koneella, jossa on 50 neulaa, neulotaan 50 silmukkariviä jokaiseen 2,54 cm:iin. Näin saadaan neulottua mahdollisimman ohuita ja hienoja kangaslaatuja. Useisiin saumoihin neulotaan 13 pistoa 1 cm:lle. Tiheällä tikkitiheydellä saadaan erittäin joustavat saumat ja hyvä istuvuus.

Tuotteita ei valkaista kloorilla. Kaikki kankaat esikäsitellään vesisuihkutusjärjestelmällä, jotka energiakulutukseltaan vastaavat kotitalouksien pesu/kuivausrummun tehoa.
Kankaat kutistuvat tässä esikäsittelyssä n. 10%, mikä käytännössä tarkoittaa, että 100 metriä esikäsiteltyä kangasta tuottaa 90 metriä käyttövalmista kangasta. Tällä prosessilla varmistetaan, että vaatekappaleet eivät kutistu kotipesussa.
Höyry- ja silitysprosessin aikana kangasta käsitellään puhtaalla vedellä, höyryllä ja mekaniikalla ilman lisäkemikaaleja. Tämän prosessin ansiosta Mey -tuotteet säilyttävät hyvin muodon ja ovat poikkeuksellisen silkkisiä, sileitä ja pehmeitä. Kunkin tuotantovaiheen jälkeen suoritetaan kaikille tuotteille laadunvalvonta.

mey-aluspaita

Henkilöstö – tae laadulle

Koulutetut työntekijät, monivuotisella kokemuksella on tärkeä rooli laadukkaiden tuotteiden valmistamisessa. Mey yrityksenä asettaa suuren arvon kestävälle kehitykselle. Optimaaliset työolosuhteet sekä vastuunottaminen työntekijöistä ovat keskeisiä arvoja päivittäisessä toiminnassa.
Tämä kaikki näkyy ja erityisesti tuntuu laadukkaiden tuotteiden käytössä. Laadukas Mey tuote on järkevä valinta joka kestää kauan ja tuntuu hyvälle. Katso lisää Mey tuotteita Meritta Bra verkkokaupassa.